IMG_4461
Zuil_Boksen

| Cross Fitness

CrossFit is een vorm van fitness die in de jaren 2000 is ontstaan en zich richt op het ontwikkelen van een brede en algemene fitheid. De trainingen zijn ontworpen om verschillende fysieke vaardigheden te verbeteren, waaronder kracht, uithoudingsvermogen, snelheid, flexibiliteit, coördinatie, balans en nauwkeurigheid.

CrossFit-trainingen bestaan meestal uit een combinatie van functionele oefeningen, zoals gewichtheffen, gymnastiek en cardiovasculaire oefeningen, die in een hoge intensiteit en met weinig rust worden uitgevoerd. Het doel is om een zo groot mogelijke stimulus te creëren voor het lichaam, wat kan leiden tot verbeteringen op alle gebieden van de fitheid.

Een typische CrossFit-training, of "WOD" (workout of the day), kan bijvoorbeeld bestaan uit oefeningen zoals burpees, pull-ups, squats, deadlifts, kettlebell swings en hardlopen. De oefeningen worden vaak uitgevoerd in circuitvorm, waarbij de deelnemers een bepaalde tijd hebben om zo veel mogelijk herhalingen van elke oefening te doen.

CrossFit-trainingen zijn zeer intens en uitdagend, en vereisen een goede techniek en lichaamsbewustzijn om blessures te voorkomen. Het is belangrijk om een ervaren CrossFit-coach te hebben die de juiste technieken kan aanleren en de trainingen kan aanpassen aan het individuele niveau en de capaciteit van elke deelnemer.

|Cross Fitness artikelen

Veilige goede Cross Fitness artikelen van zeer ervaren leveranciers voor in de sportschool, buiten of thuis.

| Workshops - Demo's - Kennis

Informeer naar de workshops, demo's en kennis voor de Cross Fitness sport.

| Schema's

Informeer naar de beschikbare sport schema's.

| Programma's - Lessen


Informeer naar de beschikbare programma's en lessen.

| Merken en Impressies