IMG_4527
Zuil_Boksen

| Pilates

Pilates is een vorm van lichaamsoefeningen die gericht is op het verbeteren van kracht, flexibiliteit, balans en lichaamshouding. Het is ontwikkeld door de Duitse fysioloog Joseph Pilates in het begin van de 20e eeuw en is in de loop der jaren steeds populairder geworden als vorm van fitness en revalidatie.

Pilates-oefeningen richten zich op het versterken van de kernspieren, zoals de buik-, rug- en heupspieren, en het verbeteren van de flexibiliteit en stabiliteit van het lichaam. De oefeningen worden meestal uitgevoerd op een mat of met behulp van speciale Pilates-apparatuur, zoals de Reformer of de Cadillac.

Een typische Pilates-les bestaat uit een serie oefeningen die worden uitgevoerd op een rustig tempo, waarbij de nadruk ligt op het correct uitvoeren van de bewegingen en het behouden van een goede lichaamshouding en ademhaling. De oefeningen zijn vaak geconcentreerd en vloeiend, waardoor ze helpen om de geest te ontspannen en stress te verminderen.

Pilates kan helpen bij het verbeteren van de houding, het verlichten van rugpijn en andere chronische pijnen, het verbeteren van de flexibiliteit en het versterken van de spieren. Het kan ook helpen om stress te verminderen en het algemene gevoel van welzijn te verbeteren.

|Pilates artikelen

 

Veilige goede Pilates artikelen van zeer ervaren leveranciers voor in de sportschool, buiten of thuis.

| Workshops - Demo's - Kennis

Informeer naar de workshops, demo's en kennis voor de Pilates sport.

| Schema's

Informeer naar de beschikbare sport schema's.

| Programma's - Lessen


Informeer naar de beschikbare programma's en lessen.

| Merken en Impressies