IMG_4435
Zuil_Boksen

| Maximaalkracht 

Maximale krachttraining is een type training dat zich richt op het verbeteren van het vermogen van een individu om kracht te genereren tegen een maximale of bijna maximale belasting. Het wordt meestal uitgevoerd met zware gewichten en weinig herhalingen, met de nadruk op het bereiken van maximale of bijna maximale spiercontracties. Maximale krachttraining wordt vaak gebruikt in krachtsporten, zoals powerlifting en strongman, maar kan ook gunstig zijn voor individuen die hun algehele kracht en spiermassa willen verbeteren.

Maximale krachttraining omvat meestal oefeningen waarbij meerdere spiergroepen en gewrichten worden gebruikt, zoals de squat, deadlift, bench press en overhead press. Deze oefeningen worden uitgevoerd met zware gewichten en lage herhalingen, meestal in het bereik van 1-5 herhalingen per set. Rustperiodes tussen sets zijn meestal langer dan bij andere soorten krachttraining, om volledig herstel tussen sets mogelijk te maken.

Maximale krachttraining kan helpen bij het verbeteren van de algehele kracht en spiermassa van een individu, evenals hun vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren die kracht en kracht vereisen. Het kan ook helpen de botdichtheid, gewrichtsstabiliteit en algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met maximale krachttraining, vooral voor beginners of mensen met bepaalde medische aandoeningen. Het wordt aanbevolen om een ​​gekwalificeerde fitnessprofessional te raadplegen voordat u met een nieuw trainingsprogramma begint.

|Maximaalkracht artikelen

Veilige goede explosieve kracht artikelen van zeer ervaren leveranciers voor in de sportschool, buiten of thuis.

| Workshops - Demo's - Kennis

Informeer naar de workshops, demo's en kennis voor de maximaalkracht sport.

| Schema's

Informeer naar de beschikbare maximaalkracht schema's.

| Programma's - Lessen


Informeer naar de beschikbare programma's en lessen.

| Merken en Impressies