.

PP_Over_ons2
| Over ons
De geschiedenis

De geschiedenis van Integrale Yoga Nederland begint bij de oprichter Agastya. In 1983 begon hij met yogales geven aan een klein groepje leerlingen in het Soeficentrum op de Provenierssingel waar hij een verdieping huurde. Agastya was toen Soefi, heel erg aangetrokken tot het geestelijk leven. Van lieverlee kreeg hij steeds meer leerlingen. Eén daarvan was Marion Gispen (Lopamudra), die later zijn vrouw werd en met wie hij sinds die tijd het werk van de Integrale Yoga heeft gedaan.

Agastya

Agastya noemde zijn yoga Integrale Yoga omdat dit het pad was wat hij zelf bewandelde. Geïnspireerd door de boodschap van Sri Aurobindo en de Moeder ontstonden er yogalessen die een combinatie waren van hatha yoga, pranayama (ademoefeningen), meditatie en speeches. Wat deze lessen vernieuwend maakte was de afstemming op de bewustzijnskracht die Agastya ‘de kracht van boven’ noemde. Leerlingen weten dat in Agastya’s aanwezigheid het denken heel gemakkelijk stil werd en het bewustzijn tot op grote hoogte kon worden opgetild. Agastya zei dikwijls: “ik wil niet alleen over het geestelijke spreken, ik wil de mensen ervaringen geven”.

PP_location
| Locatie & Openingstijden
Stichting Integrale Yoga Nederland
Heemraadssingel 64
3021 DC Rotterdam
Nederland

PP_location
| Locatie
Time Out Capelle
Aert van Nesstraat 1T
2901 BH Capelle aan den IJssel
PP_Specialisatie
| Faciliteiten
Sinds 2006 zijn we gevestigd aan één van de mooiste singels van Rotterdam: de Heemraadssingel. Een herenhuis bestaande uit vijf verdiepingen met vier yogaruimtes, een theorieruimte, restaurant in het souterrain, kantoor, acupunctuurpraktijk, massagekamer, een gezellige keuken en dan ook nog een prachtige stadstuin. In 2016, vlak voor ons jubileum dat groots gevierd werd, hebben we het enigszins gedateerde pand samen met docenten en leerlingen en andere vrijwilligers helemaal opgeknapt. Nadat vlak voor de Open Dag in datzelfde jaar de hele tuin onder water was gelopen, kreeg ook de tuin een opknapbeurt.

Hier staan enkele voorkomende faciliteiten die bij deze Yoga aanbieder kunt verwachten. Houd er rekening mee dat niet alle aanbieders dezelfde faciliteiten bieden, en de beschikbaarheid kan variëren afhankelijk van de grootte, locatie en prijsklasse van de aanbieder. Het is een goed idee voor de laatste updates om de website van de aanbieder te raadplegen of contact op te nemen met het personeel om te zien welke faciliteiten ze momenteel aanbieden.
KeukenAanwezig
RestaurantAanwezig
Personeel aanwezigAanwezig
Parkeren gratisNiet aanwezig
YogaruimtesAanwezig
TheorieruimteAanwezig
AcupunctuurpraktijkAanwezig
MassagekamerAanwezig
TerrasAanwezig
Goed toegankelijkAanwezig
StadstuinAanwezig

Naast de genoemde faciliteiten geven we graag persoonlijk toelichting over wat u nog meer van ons kunt verwachten. Maak vrijblijvend een afspraak. 

Afspraak

Informeer  naar de deskundige begeleiding van onze sport instructeurs en instructrices.


Naast de genoemde faciliteiten geven we graag persoonlijk toelichting over wat u nog meer van ons kunt verwachten. Maak vrijblijvend een afspraak. 

Afspraak

PP_Voordelen
| Programma's & Lessen
Een rustige vorm van yoga
Integrale Yoga is een rustige vorm van yoga waarin je alle elementen van de traditionele yogavormen terugvindt. De lessen bestaan uit lichaamshoudingen, adem, concentratie, ontspanning en meditatie. De lessen worden gegeven in kleine groepen (maximaal 10 personen) waardoor er ruimte is voor een persoonlijke benadering. En of je nu al veel yoga-ervaring hebt of een beginner bent, je kunt bij ons altijd terecht.

Onze opleidingen en activiteiten
In onze opleidingen maak je kennis met de Integrale Yoga in verschillende aspecten. Je beoefent hatha yoga, bestudeert theorie, oefent concentratie en meditatie en didactische vaardigheden. Je kunt beginnen met een basisopleiding van 200 uur en doorgroeien naar een 500 uurs diploma. Ook als je geen docent wil worden, bieden onze opleidingen je een mooie yogaweg. Naast yogalessen en opleidingen organiseren wij regelmatig diverse activiteiten zoals workshops, bijscholingen, introductiedagen en open dagen.
Integrale YogalesAanwezig
Integrale Kracht YogaAanwezig
Stress-reductie yogaAanwezig
Burn-out & long-covidAanwezig
SeniorenyogaAanwezig
ZwangerschapsyogaAanwezig
Yoga NidraAanwezig
5 TibetanenAanwezig
MeditatieAanwezig
AdemAanwezig
PrivéAanwezig
OnlineAanwezig
Open dagAanwezig
Introductie docentenopleidingAanwezig
Integrale yoga filosofieAanwezig
Integrale yoga filosofieAanwezig
DocentenopleidingenAanwezig
SpecialisatiesAanwezig
Geestelijke verdiepingAanwezig
NascholingAanwezig
WorkshopAanwezig
KerstvieringAanwezig
Open dagAanwezig
TerugkomdagAanwezig

Naast de genoemde programma's & lessen geven we graag persoonlijk toelichting over wat u nog meer van ons kunt verwachten. Maak vrijblijvend een afspraak. 

Afspraak

Grey_Money
| Tarieven & Acties
Informeer bij de Yogaaanbieder naar de actuele tarieven, acties en abonnementen.
Activiteiten
PP_Voordelen
| Voordelen
Wij zijn een team

Wij zijn een team met Rotterdamse nuchterheid. No nonsens. We staan open voor de wereld en met beide benen in de wereld. De Integrale Yoga stoelt op deze basis.

IMG_4066
| Media & Impressies

Integrale Yoga Rotterdam in de Media


Meditatie Lopamudra