E17C5934-1CEF-48EA-A62D-FC37508EDEC5
SNELKRACHT
Zuil_Boksen

| Snelkracht 

Snelkrachttraining, ook wel snelheid-krachttraining of kracht-snelheidtraining genoemd, is een vorm van training die zich richt op het verbeteren van het vermogen van een individu om kracht te genereren bij hoge snelheden. Het combineert elementen van zowel maximale krachttraining als explosieve krachttraining, met een focus op het ontwikkelen van kracht en snelheid.

Snelkracht-training omvat meestal oefeningen die worden uitgevoerd met matige tot zware gewichten en matige tot hoge snelheden. Voorbeelden van snelkrachtoefeningen zijn:

Olympische oefeningen voor gewichtheffen, zoals de clean en jerk en snatch, waarbij explosieve bewegingen met zware gewichten worden gemaakt.
Jump squats, waarbij je explosief springt met een verzwaarde halter.
Medicijnbal worpen, waarbij een zware medicijnbal zo ver en snel mogelijk wordt gegooid.
Sprinten en andere op sprints gebaseerde oefeningen, zoals weerstandssprints en sledebewegingen.
Snelkracht-training kan helpen het vermogen en de snelheid van een individu te verbeteren, waardoor het gunstig is voor atleten die snelle en explosieve bewegingen moeten uitvoeren, zoals sprinters, springers en vechtsporters. Het kan ook helpen de spiermassa, botdichtheid en algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Het is echter belangrijk om snelkrachttraining met de nodige voorzichtigheid te benaderen, vooral voor beginners of mensen met bepaalde medische aandoeningen. Het wordt aanbevolen om een ​​gekwalificeerde fitnessprofessional te raadplegen voordat u met een nieuw trainingsprogramma begint.

|Snelkracht artikelen

Veilige goede snelkracht artikelen van zeer ervaren leveranciers voor in de sportschool, buiten of thuis.

| Workshops - Demo's - Kennis

Informeer naar de workshops, demo's en kennis voor de snelkracht sport.

| Schema's

Informeer naar de beschikbare snelkracht schema's.

| Programma's - Lessen

Informeer naar de beschikbare programma's en lessen.

| Merken en Impressies